Ring advokaten

Misstänkt för misshandel

Begär en offentlig försvarare som kämpar för dig. Begär advokat Robert Klackenborn.

Misshandel är ett allvarligt brott som kan leda till långa fängelsestraff och andra konsekvenser för den som är dömd. Om du är misstänkt för misshandel, är det viktigt att du är medveten om dina rättigheter och vad du bör göra för att försvara dig själv.

Utnyttja din rätt att vara tyst

Först och främst, om du är misstänkt för misshandel, är det viktigt att du inte pratar med polisen eller någon annan myndighet utan en advokat närvarande. Detta är för att du kan säga något som kan användas mot dig i rätten, även om du inte menar att säga något felaktigt.

Du har rätt till en offentlig försvarare

Det är också viktigt att du är medveten om att du har rätt till en försvarsadvokat om du är misstänkt för ett brott. En advokat kan hjälpa dig att förstå vad som händer i utredningen och vad du kan förvänta dig i rätten. Advokaten kan också hjälpa dig att samla bevis och vittnen som kan hjälpa till att fria dig från brottet.

Ofta finns det omständigheter som kan leda till ansvarsfrihet eller åtminstone strafflindring, tex nödvärn eller provokation. Detta är någonting som din försvarare kan hjälpa dig att lyfta fram.

Det är också viktigt att du är medveten om att du inte är skyldig tills det är bevisat i en rättegång. Det är alltid den anklagade som är oskyldig tills beviset visar annat. Så du bör inte känna dig skyldig eller be om ursäkt för något du inte har gjort.

Vad kan en fällande dom leda till

Om du är dömd för misshandel, kan det ha allvarliga konsekvenser för din framtid. Det kan innebära fängelse, böter och ett skadat rykte. Det kan också göra det svårt att hitta ett jobb eller en bostad i framtiden. Så det är viktigt att du får rätt hjälp och stöd under hela processen för att försvara dig själv.

Sammantaget, om du är misstänkt för misshandel är det viktigt att du är medveten om dina rättigheter och att du får rätt hjälp och stöd för att försvara dig själv. Var alltid tydlig med din advokat och samarbeta med dem för att få det bästa resultatet möjligt.

Kontakta advokat Robert Klackenborn

Namn E-post Meddelande Skicka in